„Опора Заден България“ ООД

Опора Заден България ООД е българска фирма с 30 годишна история , която предлага семена за професионалисти и разполага с богат асортимент от зеленчуци, билки и подправки.

Опора Заден България е единственият официален дистрибутор у нас на Енза Заден – Холандската селекционерска фирма с повече от 70 годишна история. Предлаганите хибриди краставици и домати се използват от оранжеристите в България повече от 30 години.

За био фермерите се предлагат органични семена от Виталис – специализирано предприятие към групата на Енза Заден за производство на сертифициран посевен материал.

Изградена е демонстрационна база през 2008 г. в с. Цалапица, обл. Пловдив с площ от 4 дка модерна оранжерия и 10 дка открити площи.

В демонстрационната база се изпитват различни сортове зеленчуци, свежи билки и подправки. В базата са добре дошли всички, производители, ресторантьори, кулинари и търговци.

Продуктите се отглеждат в модерно оборудвана оранжерия, по технология съобразена със световните изисквания за Добри земеделски практики и Интегрирани методи за растителна защита.

Осъществява се ежедневен висок качествен контрол и проследяемост.

Условията за производство и уменията на специалистите на Опора Заден България позволява производството на нестандартни и нетрадиционни за българския пазар зеленчуци, билки и подправки, които са насочени към гурме кухнята и здравословното хранене.

Целта на Опора Заден България  да направи достъпни в целия свят здравословните и разнообразни зеленчуци и да осигури сортове, подходящи за местния пазар, както за търговци така и за домакинства и ресторанти.

Постоянното сътрудничество и продължителни взаимоотношения с всички партньори по веригата позволят постигането на оптимални резултати от прилаганата модерна селекция.

За повече информация може да посетите официалната интернет страница на фирмата https://oporazaden.bg/, където дори може да разгледате и 360 градусова панорама на базата.